نشست شهادت امام صادق (ع)
گزارش نشست علمی پژوهشی به مناسبت سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه ،شیخ الائمه حضرت امام صادق (ع) در مدرسه علمیه حضرت آمنه (س) فریدونکنار 16/2/1403
در این نشست معاون پژوهش مدرسه خانم حبیبیان تحلیلی کوتاه از نقش امام در فرهنگ وتمدن بشری داشت .
حبیبیان گفت : بعد ارتحال پیامبر اکرم (ص) جامعه دچار سکوت فرهنگی وفقر شدید فکری قرار گرفت .عامل رکود را در 4 مورد میتوان برشمرد 1- عمل نکردن به سخن پیامبر در انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله وعترتی که انسان های جاهل اهل بیت را منزوی وخانه نشین کردند واسلام مجسم که باید معارف دین را نشر میداد مشغول بیل زدن و25 سال سکوت شدند . 2-ممنوع کردن نشر احادیث وسوزاندن آنها 3- مشغول شدن به فتوحات ولشگر کشی وتقسیم کنیزان 4- وحرکت هایی که در زمان معاویه انجام شد وامام علی (ع) مشغول به جنگهای متعدد گشت وامام حسن مجتبی در جنگ وصلح وپسر معاویه با امام حسین درگیر شد .همه این موارد باعث شد عقاید واحکام واخلاق و.. مردم ضعیف ودر خلاء عظیم فرهنگی قرار بگیرند .
وی گفت : زمان امام صادق به دلیل جابجایی دو حکومت بنی امیه وبنی عباس فرصت طلایی برای ایشان پیش امد که امروز ما با اقیانوسی از معارف اهل بیت آشنا شویم.بحار الانوار علامه مجلسی 110 جلد است که 100 جلد آن سخنان گوهر بار امام باقر وامام صادق (علیم السلام )است و10 جلد دیگر مربوط به دیگر ائمه می باشد . کارهای مهم امام عبارتند از :
1- تاسیس یک دانشگاه بین المللی ادیان مختلف که 1200 فارغ التحصیل داشت در 90 رشته تحصیلی و90 استاد و90 جلد کتاب یکی از رشته فن ومناظره بود برای اثبات حقانیت اسلام که امروز چنین رشته ندارم تحت عنوان کرسی آزاد اندیشی است که رشته محسوب نمی شود .مسیحی ،زرتشت وتصوف واشاعره با امام بحث می کردند وایجاد رشد فکری می شد .
2-در حدود 374 عنوان کتاب از فارغ التحصیلان که منتشر شد وبنیانگذار جنگ عقاید شد.
3-تربیت دانشجویان متخصص که هر کدام از مربیان در خصوص موضوع از طرف امام برگزیده می شدند مثلا اگر کسی صوفی مسلک بود امام ابو بصیر را می فرستاد . اگر علوم تجربی سوال داشتند جابربن حیان را واگر فقه بود محمد بن مسلم .
4-ایجاد نشاط علمی با گسترش نهضت ترجمه وتعامل با دیگر زبان هاوغیر عرب
در ادامه گفت : اسلام در حالی به اوج فرهنگ دست یافت که غرب در بربریت ووحشی گری بود در قاهره 70 کتابخانه بود ولی در کل اروپا یک کتابخانه هم نبود تاریخ تمدن ویل دورانت به برکت معارف امام ششم بود معتبر ترین آزمایشگاه را مسلمانان داشتند اولین کتابخانه در لندن باز تالیفات از مسلمانان بود اساتید برای فرصت مطالعاتی به کشورهای مسلمان می رفتند ودرمان بیماری های لاعلاج به ایران سفر می کردند برعکس الان چرا ما دور ماندیم که حتی متون درسی مان از اروپا بگییریم کار امام صادق (ع) زیر بنایی بود ودر طول زندگی اش 17 بار دستگیر شدند وبار آخر که جسارت کردند ودر حال نماز سجاده از زیر پایش کشیدند ودر خانه اش را آتش زدند ولی الیوم کیومک یا ابا عبد الله در هر حال امام صادق در حال مسموم شدن و در هنگام جان دادن خانواده بالاسرش بودند ولبانش را تر وعرق پیشانی اش را خشک ولی در کربلا امام حسین(ع) تنها بود وحدود 4000 شاگرد تشییع شان نمودند ولی در کربلا سه روز وسه شب در خاک کربلا یا حسین یا حسین
فرم در حال بارگذاری ...
کارگاه مقاله نویسی فقه الحدیث
کارگاه مقاله نویسی، مقالات فقه الحدیثی منیره سادات کامرانی استاد پژوهش مدرسه علمیه حضرت آمنه سلام الله علیها فریدونکنار با حضور در کارگاه مقاله نویسی طلاب سطح ۳ به واکاوی مقاله یکی از طلاب با موضوع ( روش فقه الحدیثی بانو امین در کتاب مخزن العرفان با محوریت سوره حمد و بقره) برای آموزش روش فقه الحدیثی مقالات پرداخت.
مطالب آموزشی ارائه شده توسط استاد
مطالعه و استخراج مفهوم فقه الحدیث در عصر مولف کتاب
حوه طرح سوالات فرعی
به طور مثال بانو امین در تفسیر خویش تا چه میزان از روایات تفسیری بهره بردند؟
گونه شناسی روایات تفسیری در کتاب ایشان چگونه است؟در روایات تفسیری چه میزان ناظر به معناشناسی واژگان است؟
در روایات تفسیری کتاب مخزن العرفان از فضای صدور حدیث و سبب ورود روایت چگونه استفاده شده است؟
یا بانو مجتهده امین در بیان روایات تفسیری تنها به مدلول روایت توجه داشتند یا به بررسی سندی روایات نیز پرداختند؟ با چه شیوه ای؟
فرم در حال بارگذاری ...
نشست علمی پژوهشی به مناسبت بزرگداشت علامه طبابایی مفسر تفسیر المیزان وهفته کتاب
طلاب باید نگاه ویژهای به مطالعه کتاب داشته باشند و خواندن کتاب و کتابخوانی را در اولویت قرار دهند تا بتوانند به علم دست یابند زیرا یکی از راههای کسب علم مطالعه است و هر کتابی خودش یک کتابخانه است ، زیرا نویسنده محصولات علم خود را در آن کتاب میگنجاند.
یکی از کتبهای مفاخر معاصر کتاب المیزان است ، علامه طباطبایی ۳۰ عنوان کتاب دارد ، شهید مطهری شاگرد علامه طباطبایی میگوید در تاریخ اسلام گزاف نمیگویم ،کتابی بالاتر از تفسیر المیزان در مورد تفسیر قرآن نوشته نشده است ، که ۱۷ سال طول کشید ، علامه طباطبایی بعد مرگ همسرش بسیار اشک می ریخت وقتی از او علت را پرسیدند گفت: تمام پیشرفتهایم را مرهون همسرم میباشم، من اصلاً نفهمیدم زندگی دنیا یعنی چه و هیچ وقت برای خرید زندگی مرا تحت فشار نگذاشت، من خودم را وقف مطالعه و پژوهش نمودم .علامه طباطبایی کتاب شیعه در اسلام را در جوانی نوشت ولی المیزان را در پایان عمر خود نوشت همسرش میگفت گاهی حتی غذا هم نمیخورد و وقتی میپرسیدیم میگفت فرصت نکردم .
علامه سختی های زیادی را متحمل شده بودند ،مسئله کتاب بسیار مهم است و طلبهها باید وقت بگذارند برای مطالعه کتاب
فرم در حال بارگذاری ...
ژورنال کلاب ( نقد مقاله)
مقام معظم رهبری یک استکبار ستیز قدرتمند در جهان اسلام و در زمان معاصر است، امام زمان عج الله نیز به عنوان وارث پیامبران و آخرین ذخیره الهی امامت، استکبار ستیزی را به عنوان شاخصه اصل حکومت عدالت گستر خود قرار میدهد همین ویژگی حکومت ایشان باعث ایجاد انگیزه امید و تلاش خستگی ناپذیر در بین منتظران ظهور شده است.
☆بعد از اتمام ارائه مقاله، خانم دکتر کامرانی استاد پژوهش به عنوان نقاد نشست ، به نقد مقاله پرداخت. خانم کامرانی گفت: اولین نقد در چینش و عناوین است که بدنه این مقاله بر سه مبنا ایمان استقامت و عامل نفوذ دشمن بیان شده که دو قسم اول مبنا محسوب میشود اما نفوذ دشمن، مبنای سلبی است نه ایجابی.
در ادامه افزودند: دو مبنای مهم وحدت و همدلی آحاد مردم و ولایت پذیری از رهبری از مبانی بسیار مهم در مبارزه با استکبار جلاد و خونخوار آمریکا و اسرائیل است امامین انقلاب بر این دو اصل اساسی بارها تاکید فرمودند.
فرم در حال بارگذاری ...
بازدید طلاب مدرسه علمیه حضرت آمنه ( س) از کتابخانه آیت الله روحانی بابل به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
به گزارش خبرگزاری پایگاه خبری نفیسه ذبیح نژاد کتابدار مدرسه علمیه حضرت آمنه سلام الله علیها فریدونکنار گفت: کتابخانه آیتالله روحانی به عنوان یک مرکز فرهنگی و آموزشی، میزبان طلاب مدرسه حضرت آمنه سلام الله علیها بوده است، این بازدید فرصتی برای آشنایی دانش_ آموزان با منابع علمی و فرهنگی موجود در کتابخانه فراهم کرد.
وی اظهار داشت: طلاب با استفاده از امکانات کتابخانه، به مطالعه و پژوهش در زمینههای مختلف پرداختند و از نزدیک با فضای علمی این مرکز آشنا شدند، این نوع بازدیدها به تقویت روحیه علمی و فرهنگی طلاب کمک میکند.
وی گفت: در بازدید از بخش نسخ خطی و سنگی کتابخانه نیز، طلاب با آثار گرانبهای تاریخی آشنا شدند که مدیر مجموعه به توضیحاتی درباره اهمیت این نسخه و ویژگیهای منحصر به فرد آنها پرداخت.
وی در پایان گفت: این بازدید فرصتی برای درک عمیقتر از تاریخ و فرهنگ اسلامی فراهم کرد و طلاب را به پژوهش و مطالعه بیشتر تشویق نمود
فرم در حال بارگذاری ...