شست علمی تربیتی طلبه وسبک زندگی
گزارش نشست علمی تربیتی با موضوع ” طلبه وسبک زندگی ” در مدرسه علمیه حضرت آمنه (س) فریدونکنار 19/1/1403
این نشست با حضور سرکار خانم حوریه خانزاده (استاد ومبلغ )وکادر واساتید وطلاب در ایام ماه مبارک رمضان برگزار شد .
خانزاده گفت : آیات قرآن دارای تفسیر وتاویل است که تفسیر را غیر معصوم هم می تواند انجام دهد باران لباس حیات به طبیعت می نشاند .امام صادق (علیه السلام )می فرماید : باران از طرف خداوند به نقاط مرتفع وهموار می رسد .دانه دانه ونرم نرم وگاهی به شکل قطرات درشت یا نرم ونازک می بارد اگر طلبه نعمتی برای مردم باشد برای اطرافیان خود که تبلیغ دین می کند خصوصیت باران دارد یک خصوصیت باران که کم آن هم زیاده چون قابل شمارش نیست یعنی هر کاری برای خدا بکنبی اندک آن هم زیاد است چون با اندک سخنی از تبلیغ دینی حال کسی را عوض می کنم ونگاه او را به زندگی تغییر می دهم .شما هم مثل باران باشید هم نیکوکار از شما بهره ببرد وهم افراد فاسد چون تو نعمت هستی .
وی گفت : حضرت رسول اکرم (صل الله وعلیه وآله ) می فرماید : اگر کسی خود را 40 صباح برای خدا خالص کند چشمه های حکمت به زبانش جاری می شود وسیره رسول اکرم این بود که تواضع همراه با مهر داشت به کوچکتر سلام می کرد ومی فرمود طوری در دنیا زندگی کنید که وقتی از دنیا رفتید برای شما اشک بریزند . واگر کسی را چند روز نمی دید خبر اش را می گرفت ویا می فهمید که بیمار است به عیادت اش می رفت .
ادامه داد: قرآن بحر عظیمی است به عمق آن پی نمی برند داستان هایی را بیان می کند دستوراتی می دهد وقتی آب را با فشار وارد ظرفی بخواهی بکنی بیرون می ریزد چون ظرف ات کوچک است باید آن قوه را ایجاد کرد تا بتوانی ببینی .
ملا حسین قلی همدانی 200 نفر را تربیت کرد یک دانشگاه چقدر با تمهیدات در سال های متمادی می خواد یک یا دو نفر را تربیت کند آقا جواد ملکی تبریزی چند سال زحمت کشید به اینجا رسید .طلاب با هر کسی نشست وبرخاست کند ولی از آنها تاثیر نپذیرد یک طلبه مومن اینگونه باشد به قول امیر مومنان علی (ع) : ” کن فی الناس و لا تَکُن مَعَهم از مردم باش ولی با مردم نباش .
پیامبر اکرم (ص) به کسی که به او وعلی (ع) توهین می کرد فرمود زبانش را ببر حضرت علی (ع) اورا نزد شترانی برد وفرمود هر کدام را می خواهی انتخاب کن مرد به خیال آنکه با انتخاب شتر می خواهند بلایی سرش بیاورند ضعیف ترین شتر را انتخاب کرد در حالی که به او گفت شتر را بگیر وبا خودت ببر زبان پیامبر را علی (ع) می فهمد باید بازبان خوب بدون خونریزی زبان دیگری را برید تا لذت دین را نشان دهیم . به رنگ هر ظرفی در بیاییم ولی رنگ نپذیریم فاصبر کما صبر اولوالعزم من ارسل
سید احمد خوانساری مستجاب الدعوه شد با چه حال نه چه وسایلی اگر مستحبات را انجام ولی مادر ات را از خود راضی نداشته باشی رشدی در تو ایجاد نمی شود .